"; urchinTracker();

Nanda Caro (i Blanco) SOBRE EL PAN Y LAS ROSAS

SOBRE EL PAN Y LAS ROSAS. Al grito de “queremos el pan pero también las rosas” las obreras textiles estadounidenses de principios del siglo XX, reclamaban el derecho a un trabajo digno, pero también el respeto a su dignidad humana, su derecho al placer y a la felicidad. El Pan y las Rosas, representan dos luchas irrenunciables: la de clase y la de género; la lucha revolucionaria y la lucha feminista; la lucha contra el capitalismo y la lucha contra el patriarcado. Un deber cotidiano que nos han legado tantos y tantas, reconocid@s y anómim@s, en cualquier caso imprescindibles.

Via Connectora - Segon Cinturó: el nou despotisme il•lustrat. Todo para el pueblo, pero sin el pueblo.

fcaroblanco | 11 Febrer, 2011 12:56

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Hi ha una casta de polítics – potser majoritària – a la qual alguns anomenam els pragmatistes, format principalment per professionals de la política, en gran mesura allunyats de la vida quotidiana de la gent corrent, molts dels quals han acabat per perdre, a base de pragmatisme, els seus principis i la seva ideologia.

 

Una de les màximes d’aquest tipus de polítics és allò de que “governar és no tenir por a prendre mesures impopulars”. Terrible frase, una nova versió del despotisme il·lustrat.

 

Nosaltres, pensam tot el contrari: governar, en democràcia, és tenir el valor i la fermesa de sotmetre’s a la voluntat popular, encara que això impliqui haver de prendre decisions que molestin i incomodin als poderosos.

 

Dir que “governar és no tenir por a prendre mesures impopulars” mostra l’arrogància i la prepotència d’alguns governants i els seus partits polítics que estan convençuts, imbuïts de paternalisme, que saben molt millor que la ciutadania allò que els hi convé. I encara pitjor (si això és possible), aquesta idea  també resulta ser un atac contra la pròpia democràcia, perquè qui governa en contra del sentit majoritari d’aquells als quals representa, fa que la democràcia perdi tot el seu sentit.

 

Malhauradament, aquest és el cas, una vegada més, del projecte de la Via Connectora presentat pel PSIB al govern del CIM.

 

És absolutament comprensible que els veïns i veïnes de Son Sardina, Camí des Reis, S'Indioteria, La Real, sa Garriga, sa Cabana i Pla de na Tesa, es sentin afectats i enganyats, perquè tot allò que es va prometre fa uns anys ara ha canviat radicalment (us podeu adreçar al propi blog de la plataforma http://viaconnectoraaixino.blogspot.com/)

El CIM proposa un megaprojecte que destrueix innecessariament el nostre territori – de tota la ciutadania, no només dels veïnats afectats en primer terme – i que afecta terriblement a les seves vides. Un megaprojecte que es fa sense un veritable estudi de mobilitat que el justifiqui, que afecta de manera molt agressiva a les barriades implicades, i que va en contra del model de mobilitat propi de l’esquerra progressista.

 

Ahir precisament anava en autobús cap a la UIB, mirava els ametllers florits, les cases amb els seus patis i els seus arbres, la gent que hi viu, i no podia deixar de sentir una profunda indignació per aquest nou atemptat contra aquesta terra – que em va acollir ja fa uns anys – i que sent meva, part del nostre patrimoni comú.

 

Sembla que encara és temps de cridar ben fort: Qui estima Mallorca no la destrueix. Ens em de sumar al crit de la Plataforma: Via Connectora: així no. Perquè canviar el projecte de Via Connectora ha de ser possible, però sobretot: es imprescindible.

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Comentaris

Via connectora

MPS | 11/02/2011, 13:41

“Prima l’interès de la comunitat davant el particular” aquesta frase, de la Sra. Armengol,l’he sentida avui dematí per la radio. Tots hi podem estar d’acord però, l’interès comunitari sempre ha d’ocasionar el menor impacte possible, tant l’ecològic i mediambiental, com l’emocional de cada un dels afectats. El PSIB ha de tenir en compte la “veu de la comunitat”. Via Connectora: així no
Enhorabona per la teva candidatura, a tots els afiliats d’Esquerra Unida i als qui no ho som, però us miram amb bons ulls.

No entiendo a este PSOE

JMV | 11/02/2011, 13:52

No entiendo que cable se le ha cruzado a Armengol para hacer una obra de este tipo, innecesaria, insostenible y de espaldas a la ciudadania. Espero que rectifique.

via connectora

EX VOTANT DEL PSIB. | 11/02/2011, 18:08

d'acord amb els dos comentaris anteriors, no s'enten com un partit que diu ser d'esquerres com ell PSIB te la santa barra de aprovarr un projecte com aquest, i dic aprovar perque quan els afectats anaven a demanar informació els deien: esta tot fermat i ben fermat, podra voste presentar al·legacions pero a final de es rebrà la carta d'expropiació. Aquest projecte representa un atemptat al nostre territori.
Pel que fa a la crítica que el PSIB fa de PSM,perque troben que abans de presentar al·legacions al projecte haurien de parlar amb ells com a socis de govern que són, jo li diria a la senyora Armengol: VOSTÉ VA MOSTRAR AQUEST PROJECTE AL SEU SOCI DE GOVERN PSM ABANS DE DIA 26.01.11?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb